Totalt (netto): NOK 0

Solits montre nå også i Norges største kunstmuseum!

- Categories : new , Top

Siden november 2022 kan Solits montre beundres i Nasjonalmuseet - Norges største kunstmuseum i Oslo. Museum of Art, Architecture and Design ga oss i oppdrag å lage 25 store montre i ulike størrelser til en utstilling av den berømte britiske kunstneren Grayson Perry.

Nasjonalmuseet er det største museet i Skandinavia. Det er enda større enn internasjonale museer som Rijksmuseum i Nederland og Guggenheim Bilbao i Spania.

Vitrineskap av topp kvalitet

Museet hadde et spesifikt ønske til de 25 store pleksiglassmontrene til utstillingen til den britiske kunstneren Grayson Perry: De måtte lages med gjærede sammenføyninger ved å bruke høykvalitets UV-binding uten å gå på kompromiss med styrken og gjennomsiktigheten til skjermene. Museet henvendte seg til Solits da de ikke klarte å finne en leverandør i Norge som både kunne lage de ønskede størrelsene og ønsket kvalitet i pleksiglassmontre.

Spennende utfordring for Solits

Vi startet arbeidet med én gang, men det var en utfordring. Siden UV-lim er mindre sterkt enn to-komponentlimet, og museet ba om store montrer, måtte vi avvike fra den vanlige 4 til 5 mm tykkelsen på pleksiglasset som vi vanligvis bruker, da resultatet ikke ville bli sterkt nok . Vi har derfor valgt pleksiglassplater som er 6 mm tykke. Som et resultat er montrene fortsatt vakkert gjennomsiktige, men samtidig solide og sterke.

Personlig levering

For å sikre at pleksiglassmontrene ankom museet uten spor av skader, kjørte vår egen sjåfør hele veien til Oslo for personlig å levere montrene. Vi ble veldig glade for å se hvor vakker utstillingen ble. Det er en ære for oss å være en del av dette fantastiske kunstmuseet og denne utstillingen. Grayson Perry-utstillingen kan besøkes fra 11. november 2022 til 23. mars 2023. Etter det vil Nasjonalmuseet fortsette å bruke våre pleksiglassmontre til fremtidige utstillinger.

Grayson Perry

Grayson Perry er en av de mest kjente britiske samtidskunstnerne. Hans humoristiske arbeid bruker et bredt utvalg av teknikker og materialer, og inkluderer tresnitt, billedvev, keramikk, broderi, grafikk, monumentale statuer og støpejernskulpturer.

Vitrineskap for din utstilling

Leter du etter en vitrine i glass eller pleksiglass til din utstilling, arrangement, kunstgalleri eller museum? Ta en titt rundt i nettbutikken vår.

Share this content